En beställning och ännu flera byxor...

Ja, jag vet, lite lätt enformigt just nu, men här kommer flera byxor. Fick en beställning i augusti som skulle omfatta ett par mörkgrå muddbyxor i stl 92 & ett par turkosa i stl 92 & ett par i stl 98. För ovanlighetens skull så hade jag inte ett enda tyg hemma som motsvarade önskemålen, men en god syvän till mig var vänlig nog att avvara lite tyg som hon fick över. Stort tack, du vet vem du är ;-). Jag hade då turen att även lyckas få ut ett par små byxor i stl 56 utav det turkosa tyget. För att jobba effektivt så passade jag på när jag ändå hade grå tråd i att ta itu med de tillklippta 74:orna också. Så "vips" fanns fem par byxor färdiga. Skönt!


Tyg: tror både det grå och det turkosa är från Andersson & Hjalmarson, muddtygerna är i alla fall från Stoff & Stil. Byxorna är alltså i stl 92, 98 & 92 och det är mitt vanliga muddbyxmönster.


Tyg: mörkt grå velour egenfärgad som är köpt genom Tradera (naturvit från start) stl 74 och turkos velour som ovan, stl 56.

Lite flera byxor...

Prickiga byxor och enfärgade...det gäller att ligga i när maskinen är laddad med rätt tråd ;-). Nu är byxhögen snart helt tömd, har bara ett gäng kvar som skall hamna i barnens lådor som extraplagg på förskolan och skolan/fritids. I lite "skräptyger" som jag inte är så förtjust i. Nå dessa prickiga och enfärgade byxor syddes för ganska länge sedan nu, nämligen i början av augusti. Och vissa pa är således redan använda, fast det är klart, en hel del av dem väntar på en liten bärare också. Jag känner att det här inlägget nog blir lite tråkigt ;-) men det här tillhör ju numera rutinsömnad så det är egentligen inte så mkt att skriva om brallorna. Mer än att det är min "vanliga" lite pösiga muddbyxmodell som funkar kanon över flera storlekar än den angivna (som t ex kan man oftast använda stl 74 när de fortfarande är lite "för stora" kanske från stl 68, när barnet sedan växer och pöset minskar viker man ut muddarna och vips kan barnet ha dem ända fram till stl 80, kanon).


Lite osäker på storlekarna, men är ganska säker på stl 74 i alla fall (alla babyplagg har jag skrivit upp i ett dokument för att slippa dubbelt utav något) och sedan tror jag de andra tyvärr var i 104, så de användes några gånger och såldes sedan vidare.


De här brallorna tror jag är sydda i stl 56, 62 & 68, de ser ju i alla fall väldigt tripp, trapp, trull ut ;-). Så grönt kommer finnas med länge i babygarderoben.

Glöm inte mössorna till förmån för Barncancerfonden!Tyvärr har betalning uteblivit på några reservationer och nu när över 10 dagar gått tycker jag det inte är mer än rätt att jag släpper på reservationerna. Så nu finns det återigen större storlekar till förfogande HÄR.
Kram Älsklingsfrö